Anna Hiemstra – viool

Deel dit bericht:

Violiste Anna Hiemstra gaf op jonge leeftijd al concerten en ging op negenjarige leeftijd op haar eerste internationale tournee. Zij volgde haar opleiding aan Mannes College of Music in New York, waar ze studeerde bij Daniel Phillips en Laurie Smukler en met lof haar Bachelor en Master Violin Performance behaalde.

Als uitvoerend musicus heeft Anna opgetreden in Noord-Amerika, Azië, Europa en Zuid-Amerika en heeft ze het podium gedeeld met musici als Vladimir Feltsman en Ani Kavafian, en met leden van het New York Philharmonic en het Chamber Orchestra of Europe. Ze speelde onder dirigenten als Kurt Masur, JoAnn Falletta en Nicholas McGegan. In New York was Anna concertmeester van het dynamische Urban Playground Chamber Orchestra en speelde ze in MACE, Ensemble Mise-en en het Mimesis Ensemble. Recente hoogtepunten waren optredens als soliste in La Paz met het Orquesta de Cámara Bolivia Clásica en recitals in Duitsland en de
Filipijnen. Onlangs werd Anna uitgenodigd om op te treden als aanvoerder van de tweede violen in het prestigieuze Aurora Symphony Orchestra in Zweden.

Behalve haar werk als uitvoerend musicus, heeft Anna ook een passie voor educatie. Ze heeft vioolpedagogiek gestudeerd bij Mimi Zweig en Ann Setzer en gelooft sterk in het belang van muziekonderwijs voor ieder kind.
In 2016 werd Anna benoemd tot Global Leader door YOA Orchestra of the Americas, en in deze rol is ze in Azië, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten geweest om op te treden en masterclasses te geven aan veelbelovende jonge musici. Ze bezocht ook muziekonderwijsinstellingen om advies te geven over muziekpedagogiek en aspecten van cultureel management.