Annegreet Rouw – harp

Deel dit bericht:

Annegreet Rouw houdt al haar hele leven van muziek en speelt sinds haar vroege jeugd harp. Haar harpdocente Liedewei Spruit gaf haar het advies om zich op een conservatoriumopleiding te oriënteren. Zodra ze werd aangenomen ging ze er vol voor, en dat doet ze nog steeds.

Naast de conservatoriumlessen volgde Annegreet masterclasses bij bekende harpdocenten uit binnen- en buitenland. Op dit moment krijgt ze les van Han-An Liu, een harpdocente aan de Musikschule für Musik und Tanz in Keulen. “Zij leert mij technisch nog beter te spelen en muziek intenser en bewuster te beleven.”
In 2004 haalde Annegreet de finale van het 4e Nederlands Harpconcours, waar zij de tweede prijs kreeg in de categorie Kleine harp.

Annegreet speelt op projectbasis bij verschillende Nederlandse amateur- en professionele symfonie- en harmonieorkesten, zoals het Nederlands Symfonie Orkest, het Van Wassenaer Consort en het Hanze Orkest. Ook speelt ze begeleidingsmuziek voor koren. Daarnaast geeft ze met veel plezier harples. Om de harp meer bekendheid te geven bij jonge kinderen vertelt ze verhalen die ze ondersteunt met harpmuziek. Dit doet ze onder andere. in de centrale bibliotheek in Deventer en op basisscholen.

Naast Duo Puur vormt Annegreet samen met Ferdinand Binnendijk het harp-mandolineduo Duo Stringendo.

Annegreets favoriet: Cafe 1930 van Astor Piazzolla. “Er zitten twee mooie harpsolo’s in en er gebeurt heel veel in dit stuk; de sfeer verandert om de vier maten. Café 1930 zit complex in elkaar en toch luistert het heel makkelijk weg, maar het verveelt nooit.”

 

Geelvinck Salon: 

Annegreet Rouw treedt op met Petra van den Dolder als Duo Puur in de Geelvinck Salon van 6 december 2015.