Carol Ruiz – piano

Deel dit bericht:

Carol is geboren in Barcelona. Zij begon haar muziekstudie op achtjarige leeftijd aan het conservatorium van Barcelona en behaalde zij haar bachelor in performance, kamermuziek en notatie met de hoogste kwalificaties.

Na het behalen van haar diploma werd zijstudente van Maria Fernanda Nunez, bekende Argentijnse pianiste en pedagoge in Brussel. Zij stelde Carol voor aan Alan Weis en motiveerde haar om in Nederland aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te gaan studeren. Daar behaalde Carol haar bachelor wederom met de hoogste kwalificaties en daar heeft ze onlangs haar masterdiploma behaald.

Carol heeft vele concerten gegeven in verschillende Spaanse plaatsen, zoals Barcalona, Girona, Sitges, Benicarlo en Vinaros. Zij heeft in samenwerking met trio Faustus, trio Montsalvatge en van het pianoduo Piscis (met Lilian Vazquez) deelgenomen aan kamermuziekconcerten. Als Lid van Trio faustus heeft Carol verschillende prijzen gewonen in Kamermuziek competities: 1ste prijs Concurso Ciudad de Toledo 2001, 1ste prijs Concurs Sant Anastasi de Lleida 2001. Sinds 2010 vormt ze samen met saxofoniste Miriam Dirr het duo Sax-Piano. Samen brengen zij saxofoon en piano muziek in verschillende uitvoeringen ten gehore in Utrecht, Berlijn, Barcelona en Cyprus.

Carol is op dit moment een succesvolle pianodocente, solo pianist en begeleider van muzikanten in Utrecht, Woerden en Bussum (Nederlands). Ook is zij corepetitor van de Opera Gezelschap “Opera Viva” in Woerden en andere projecten in samenwerking met Stichting Voiceactually en Stichting Groene Hart. Recentelijk heeft ze meegedaan in een “mini Opera” “de Waterprins”. Ook recentelijk heeft ze meegedaan aan een CD opnamen van de Chopin Nocturnes project door Radio 4 en Excellent Records.

Als onderdeel van het CEP (Centrum voor Pianostudies) wil zij het sociale aspect van muziek bevorderen, door middel van huisconcertseries in Utrecht bij Tuinwijkhuisconcertserie.