Ciconia Consort

Deel dit bericht:

Over het Ciconia Consort

Het Ciconia Consort is een in 2012 opgericht strijkorkest, bestaande uit toonaangevende jonge musici die hun sporen reeds hebben verdiend op nationale en internationale concoursen en/of concertpodia. Zij mogen gelden als de crème de la crème van het jonge Nederlandse muziekleven. Het orkest is gevestigd in Den Haag en staat onder leiding van Dick van Gasteren.

Hoewel naar de hoogst haalbare kwaliteit van musiceren gestreefd wordt, staan enorme speelvreugde en intensief & energiek musiceren altijd voorop. Waar de jonge musici van het Ciconia Consort met overgave, drive en bevlogenheid hun strijkstokken beroeren en noten tot leven wekken, kan en zal dit zijn uitstraling op het publiek niet missen! Het orkest wil van breed maatschappelijke betekenis zijn, een orkest van en voor iedereen!

Concerten van het Ciconia Consort bestrijken een breed en divers repertoire waarbij de strijkerskern zonodig met blazers uitgebreid kan worden tot kamerorkest.

Het Ciconia Consort wil de band tussen publiek en uitvoerenden versterken. Met een origineel concept, flexibele presentatie van concerten en een jong communicatief orkest zal het eigen oorspronkelijke product van de klassieke muziek aan het publiek worden aangeboden. Het Ciconia Consort biedt het publiek niet slechts een concert maar ‘een avond of middag uit’. Met thematische concerten, veelal met geïntegreerde randprogrammering, kunnen traditionele thema’s, feestdagen en/of evenementen een nieuwe zingevende invulling en verdieping krijgen. Onder het motto ‘laat u verrassen’ behelst een concert een belevenis, een ‘concert-arrangement’. Het Ciconia Consort organiseert na zijn concerten in de Nieuwe Kerk te Den Haag in horecagelegenheid Pavlov ‘meet and greet’ met het publiek en biedt educatieve kinderopvang aan tijdens concerten.

In de Nieuwe Kerk in Den Haag worden ieder seizoen vijf concertprogramma’s gepresenteerd. Daarnaast spreidt het orkest zijn vleugels steeds verder uit over Nederland met concerten in Leiden, Rotterdam, Den Bosch, Bergen, Maassluis, Gorinchem en Amsterdam (Kleine Zaal Concertgebouw). Het Ciconia Consort concerteerde ook op verrassende locaties als fabriekshal, bibliotheek, tuinconcert en Haags Uit Festival tot een live optreden in het Radio4 programma Spiegelzaal vanuit het Concertgebouw Amsterdam.

 

=============================================================

“Ik trof een enthousiast ensemble vol jonge getalenteerde professionele musici. Het concert was verfrissend en ik was aangenaam verrast door de goede homogene ‘sound’ van het totaal. Een verdienste van de dirigent Dick van Gasteren (respectabele staat van dienst in binnen- en buitenland). Ciconia Consort is in 2012 opgericht maar kan zich wat mij betreft nu al rekenen tot de top van de Nederlandse jonge strijkorkesten.”
Marianne Koerts-Lange, voormalig producer NTR Zaterdag Matinee/Radio4

 

‘Verrassend repertoire, verrassend ambitieniveau – een ontdekking‘ (Bas van Putten – journalist De Groene Amsterdammer/NRC Handelsblad)

Nederland is een muzikale parel rijker met het strijkorkest Ciconia Consort. Jonge musici die een groot plezier uitstralen en ongelooflijk goed spelen. Machtig mooi om te zien en te horen.’ (Corné Ran – programmeur Dr Anton Philipszaal/De Nieuwe Kerk, Den Haag)

‘Enthousiast en fris, behoort tot de top van de jonge Nederlandse strijkorkesten‘ (Marianne Koerts-Lange, v.m. producer NTR ZaterdagMatinee/Radio 4)

“The orchestra and the music were simply amazing. I would not miss the opportunity to listen to them again. (Fernando Fernández-Aguayo, consul Spaanse ambassade Den Haag)

http://ciconiaconsort.nl

 

Geelvinck Fortepiano Festival 2015

Op zaterdag 17 oktober treedt het Ciconio Consort op in de Posthoornkerk, met Hooggetalenteerd Bezoek – 250 jaar Mozart in de Lage Landen