David Kuijken – piano

Deel dit bericht:

David Kuyken kreeg zijn opleiding bij Karel Hilsum, Ton Hartsuiker en bij Peter Feuchtwanger in Londen. Tevens volgde hij meesterklassen bij Leon Fleisher en György Sebök. Tijdens zijn opleiding maakte hij zijn debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en in de Queen Elizabeth Hall in Londen. Hij was prijswinnaar op het Tromp Concours in Eindhoven en in 1990 behaalde hij een tweede plaats op het Internationale Pianoconcours te Santander in Spanje. Hij ontving daar ook de prijs voor de beste interpretatie van hedendaagse muziek.

David Kuyken is een zeer veelzijdig pianist. Hij heeft met verschillende orkesten gespeeld in binnen- en buitenland onder dirigenten als Comissiona, Montgomery, Haenchen, Lazarjev, Ros Marbá, Jóo, Vis, Porcelijn en Spanjaard. In 2001 maakte hij samen met zijn duo-partner Brenno Ambrosini zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest onder leiding van Hans Vonk. In 2003 volgt zijn solodebuut bij dit orkest.

Naast recitals geeft David Kuyken ook talloze kamermuziekconcerten in verschillende bezettingen in binnen- en buitenland. Hij speelt regelmatig met de violisten Janine Jansen en Ilya Grubert en met het Prazak en Mandelring Strijkkwartet. Hij is regelmatig te horen op de Nederlandse radio.
Op CD zijn verschenen: de pianoconcerten van Ton de Leeuw, Kees van Baaren en Jurriaan Andriessen. Zijn solo-Cd’s met Nederlandse componisten en pianosonates van Schubert zijn door de pers lovend ontvangen. Volgend seizoen volgen opnames van werken van Brahms en een CD met werken van Reger, Liszt en Franck.

Tien jaar lang heeft David Kuyken zijn eigen kamermuziekserie in de Rode Hoed in Amsterdam gehad. Een interessante en uiterst creatieve programmering heeft deze series tot een groot succes gemaakt en veel concerten werden ook in de andere grote zalen in Nederland gepresenteerd.

David Kuyken is hoofdvakdocent piano aan het conservatorium te Amsterdam en Den Haag. Hij is een veelgevraagd jurylid en geeft regelmatig meesterklassen in binnen- en buitenland.

 

Geelvinck Fortepiano Festival 2014

Op 23 Oktober 2014 neemt David Kuijken deel aan de uitvoering van een recital op de Erard vleugel ca. 1830  van Alphons Diepenbrock .