David Kweksilber – saxofoon, klarinet en verdere rietinstrumenten

Deel dit bericht:

David Kweksilber (1973) studeerde saxofoon bij Leo van Oostrom en klarinet bij Pierre Woudenberg aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in 2000 met onderscheidingen afstudeerde en waaraan hij als hoofdvakdocent voor klassiek saxofoon en bijvakdocent voor basklarinet is verbonden. Hij vervolgde zijn studie klarinet bij Charles Neidich in New York en nam daar privelessen bij uiteenlopende (jazz) musici.
Zijn concerten brengen hem van Mozart’s Klarinetconcert in het Concertgebouw tot zijn eigen bands en repertoire op het North Sea Jazz Festival. Hij speelt als solist en ensemble-speler met gezelschappen variërend van Asko|Schönberg tot de New Cool Collective Big Band, als improviserend duo met pianist/componist Guus Janssen, en als leider van zijn David Kweksilber Big Band. David heeft zowel voor zijn klassieke spel (Nikolai Prijs, Persprijs Vriendenkrans 1998, Elisabeth Everts Prijs 2000) als voor zijn spel in geïmproviseerde muziek (Deloitte Jazz Award 2003) prijzen ontvangen. Hij was als solist te horen in Europa, Rusland, Vietnam en de Verenigde Staten. Verschillende componisten schreven solo werken voor hem. Hij nam cds op met (modern) klassiek en eigen (geïmproviseerd) repertoire.
Hij is zeer verheugd met deze big band vol fantastische musici en de uiteenlopende componisten die ervoor schrijven te kunnen werken, en zeer verheugd dit grote plezier en voorrecht met een groot enthousiast publiek te delen!!