Domenica Strijktrio

Deel dit bericht:

Domenica strijktrio

 

Tony Rous  – Viool

Won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí (Tsjechische republiek)

Genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag en vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en later barokviool bij Sigiswald Kuikens.

Van 1969  was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest in Pardubice

Van 1976 tot 2010 eerste violist in het Koninklijke Concertgebouworkest te Amsterdam.

Was jarenlang primarius van Amsterdamse strijkkwartet en Florestan ensemble, die speelde klassieke en romantische kamermuziek op historisch authentieke instrumenten. Tegenwoordig is hij lid van Tsjechisch baroktrio en Domenica consort. Met al deze ensembles gaf hij ontelbare aantal concerten in verschillende Europese landen en Verenigde staten

Met Tsjechisch baroktrio heeft hij in Praag 2 CD opgenomen met sonaten van Franz Benda met originele variaties en versieringen van de componist. Met Suzan Rous CD met duo’s voor viool en altviool van Mozart, Stamitz. Krommer en Kalivoda die in januari 2015 is uitgekomen.

 

Suzan Rous – Altviool

Suzan begon met vioollessen bij haar vader, Tony Rous op heel jonge leeftijd. Later is zij overgegaan op altviool en studeerde bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Met het Prinsekwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Tot 2008 maakte Suzan deel uit van het orkest van het Nationaal Theater in Praag. Tegenwoordig is Suzan  altvioliste van  het Domenica consort. Naast haar kamermuziekactiviteiten remplaceert zij regelmatig bij Nederlandse Symfonieorkesten en het Combattimento Consort Amsterdam

 

Mariette Landheer – Violoncello

Mariette Landheer kreeg haar eerste cellolessen op Curacao waar ze het grootste gedeelte van haar jeugd doorbracht.Ze studeerde bij Luise Gorsira en gaf al op jeugdige leeftijd haar eerste concerten.

Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag behaalde ze haar solistendiploma bij Fred Pot en Jean Decroos,en studeerde nog twee jaar bij Dimitri Ferschtman in Amsterdam voor de aantekening kamermuziek.

Masterclasses volgde ze bij Heinrich Schiff,,Aurora Natola Ginastera en zeer intensief bij Daniel Shafran.

Nog tijdens haar studie werd ze aangesteld als celliste bij het Rotterdams Philharmonisch orkest.

Later legde ze zich toe op de kamermuziek.

Ze werkt veelvuldig mee aan producties van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In oktober 2009 speelde ze solo met het Concertgebouworkest in een stuk voor 12 celli van Tan Dun.

Met het ensemble “Les Quatre”treed ze veelvuldig op in binnen-en buitenland.

Mariette heeft een bloeiende lespraktijk in Bilthoven en begon tevens  in januari 2016 als cellodocent aan de Amstelveense muziekschool.

 

  1. 020 6452203 E. htrous@ziggo.nl