Duo Giaconda: Ruzanna Nahapatyan & Lilit Sati

Deel dit bericht:

Duo Gioconda:

RUZANNA NAHAPETJAN (sopraan) en LILIT SATI (mezzosopraan) zijn in 2013 met veel succes als duo van start gegaan. Begeleid door hun pianist, brengen zij een wervelend programma met een melange van klassiek repertoire en volksmuziek. Daarin blijven zij trouw aan hun verwantschap met de Slavische landen en hun geboorteland Armenië.

GIOCONDA betekent “glimlachend”. Duo Gioconda valt dan ook op door een sterk afwisselend repertoire en een spontane, lichtvoetige presentatie. U wordt in vogelvlucht meegenomen door de Europese muziekgeschiedenis aan de hand van geliefde duetten uit barok (Pergolesi, Purcell, Vivaldi), klassiek (Mozart) en romantiek (Rossini, Dvorák, Tsjaikovsky, Brahms, Mendelssohn en Schumann).

Meesterwerken uit oratoria worden afgewisseld met sfeervolle romantische wereldlijke liederen waarin thema’s als liefde, natuur en menselijke emoties centraal staan.

Daarnaast zingt het duo ook operaduetten, zoals het bekende “Lakme” (bloemenduet) van Delibes.

Speciale aandacht geeft het duo aan de muziek van hun vaderland: Armeense klassieke muziek en volksliederen (Komitas Vardapet), muziek die in Nederland slechts zelden te horen is. Dat alleen al maakt het bijwonen van een concert van dit bijzondere duo tot een unieke belevenis.

 

Geelvinck Salon:

In de Geelvinck Salon van 27 september 2015 treedt Duo Giaconda op met het programma ‘De Verliefde Muze’