Elena Vyaznikova

Deel dit bericht:

Elena Vyaznikova begon al op jonge leeftijd dwarsfluit te spelen. Ze studeerde aan het Muziekcollege Ippolitov Ivanov en aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moscou voor dat ze in 2004 naar Nederland verhuisde om vervolgens haar studies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Conservatorium van Amsterdam af te ronden.

 

 

Elena studeerde bij Alexander Korneev in Moskou, Eline van Esch (Residentie Orkest) en Kersten McCall (Concertgebouw Orkest) in Den Haag en zit momenteel in de Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Harrie Starreveld. Verder is ze geïnteresseerd in het repertoire voor piccolo en volgt ze lessen bij Vincent Cortvrient (Solo piccolo Concertgebouw Orkest) en nam ze masterclasses bij o.a. Robert Dick, Jenny Baxstresser, Emily Beyron, William Bennet en Andrea Lieberknecht.

 

 

In Rusland werkte Elena met verschillende orkesten, waaronder het Orkest van nationale Instrumenten onder leiding van N. Kalinin en verschillende professionele ensembles waarmee ze een aantal tournees door Europa deed. Sinds haar verhuizing naar Nederland speelde Elena met verschillende ensembles voor hedendaagse muziek, zoals de Nederlandse Nieuwe Muziek Group en Modelo62 voor concerten en festivals, zoals het Meifestival in Den Haag, de Ferienkurse für neue Musik Darmstadt en het New Works Festival te Southampton. Momenteel werkt Elena voornamelijk in kamermuziekensembles zoals de Modelo62 en een duo met pianist Tobias Borsboom en het Trio Papyan.