Erard Ensemble

Deel dit bericht:

Het Erard Ensemble, een authentieke benadering van romantische muziek

 

Het Erard Ensemble presenteert in samenwerking met de befaamde pianorestaurateur Frits Janmaat, een serie gevarieerde programma’s in de sfeervolle Amstelkerk te Amsterdam.

Het achter ons liggende seizoen is nog maar nauwelijks voorbij, of we kijken al weer vooruit naar onze nieuwe serie, inmiddels het negende seizoen in de vertrouwde Amstelkerk. De vele enthousiaste reacties die wij naar aanleiding van onze concerten het afgelopen jaar mochten ontvangen en de grote toestroom van het publiek stimuleren ons om komend jaar weer een spannend en gevarieerd aanbod van concerten te presenteren. Kijk in het menu hiernaast bij Amstelkerkserie 2013-2014 voor de programmering. Mocht u een abonnement op alle vier concerten overwegen, dan is die via een mail naar info@erard-ensemble.nl te bestellen. U betaalt dan 60 euro, een korting van 3 euro per concert. Natuurlijk kunt u ons ook mailen voor reserveringen voor losse concerten.

Van 10 t/m 13 oktober 2013 presenteren wij ons festival ‘Muziek in het Zeven Bruggenkwartier’ in Amsterdam. Samen met bevriende, internationale musici geven wij vier concerten op verschillende historische podia in en rondom de Amstelkerk. Kijk voor alle details op Muziek in het Zeven Bruggenkwartier.

Het Erard Ensemble is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het ensemble speelt op historische instrumenten om de lichtheid en transparantie van kamermuziek uit de 19de eeuw weer hoorbaar te maken.

 

De musici die deel uitmaken van het Erard Ensemble: 

Edward Janning – piano

Casper Bleumers – viool

Valerie Guillorit – viool

Ingrid Geerlings – fluit

Guus Jeukendrup – altviool

Daniël Esser – cello

Jan Bastiaan Neven – cello

James Wilson – cello

Carsten Schmidt – fortepiano

Tijmen Huisingh – viool

Frank Brakkee – altviool

special guest Festival Zeven Bruggen Kwartier 10-10-2013:  Mattijs van de Woerd – bariton; waarvan een impressie http://vimeo.com/80743177