Ezdra Alunni – piano

Deel dit bericht:

Ezdra Alunni, klassiek pianist, is van Nederlands/Italiaanse afkomst en woont in Italië, waar hij op 9-jarige leeftijd zijn pianostudie begon met zijn grootvader, zelf een welbekende trompettist en muziekleraar.

Op zijn elfde jaar ging hij naar de driejarige middenschool met experimentele muziekklassen, waar hij toegelaten werd voor de pianoklas van docent Michele Rossetti. In hetzelfde jaar dat hij in de laatste klas zat, begon zijn school met de organisatie van een nu welbekend, nationaal muziekconcours, waaraan hij deelnam en van de nationale jury de eerste prijs met speciale vermelding toegewezen kreeg (later maakte hij deel uit van de artistieke leiding van dit concours). Na zijn einddiploma ging hij naar het gymnasium en zette zijn pianostudie voort bij dezelfde pianoleraar, M° Michele Rossetti.

Hij nam aan nationale en internationale pianoconcoursen deel en kreeg veel eerste prijzen en eervolle vermeldingen uitgereikt, o.a. de ereprijs “Ruggero Leoncavallo”.

Hij volgde internationale masterclasses, niet alleen in piano, maar ook in fortepiano en kamer- en koormuziek, o.a. in Perugia, Gubbio, Norcia, Citerna en Montecatini Thermen, de laatste o.l.v. de ook in het buitenland bekende pianist M° Giuseppe Tavanti, en tevens bij de Amerikaanse pianist P. Stravinsky.

In 2003 begon hij zijn studie aan het Conservatorium in Perugia en in 2007 behaalde hij met glans zijn pianodiploma.

In 2009 behaalde hij aan de Universiteit van Perugia een academische graad in de Culturele Wetenschappen/Musicologie.

Hij geeft veel recitals in Perugia, Assisi, Gubbio, Norcia, Città di Castello en Montecatini Thermen, waar hij een graag geziene gastpianist is, en in Los Angeles (V.S.) en Nederland.

In Italië en Nederland werkte hij samen met de bekende Argentijnse componist Pablo Escande, van wie hij ook enkele composities in zijn concerten uitvoerde. Sinds 2008 treedt hij regelmatig in Nederland op, o.a. in Amsterdam, Wateringen bij den Haag, Lelystad, Santpoort, Amstelveen en in Hilversum al vijf keer, waar hij al uitgenodigd voor een concert in 2014. Hij werkt vaak samen met de gitarist Anthony Guerrini en de sopraan Alessandra Benedetti.

Hij geeft propedeutische muziekles op kleuterscholen en muziek- en pianoles aan privéleerlingen en op de GlinGlo School of Music. Tevens leidt hij twee koren.

Eind 2010 kwam hij op het idee een reeks concerten voor jonge gediplomeerde musici uit binnen- en buitenland in zijn woonplaats in Umbrië te organiseren en gezien het grote succes begint de vierde serie “Concerten op zondag” in januari 2014.

Hij wordt vaak als gastdocent in een Master Class in Montecatini uitgenodigd.

December 2013

 

Geelvinck Salon:

In de Geelvinck Salon van 2 november 2014 begeleidt Ezdra de sopraan Alessandra Benedetti

In de Geelvinck Salon van 4 november 2012 trad Ezdra samen op met gitarist Anthony Guerrini