Goska Isphording – klavecimbel

Deel dit bericht:

Claveciniste Goska Isphording is gespecialiseerd in de uitvoering van hedendaagse muziek. Ze geeft solo recitals en treedt op met kamermuziekensembles en orkesten. Daarnaast speelt ze in muziektheater- en multimediaproducties en heeft ze talrijke wereldpremières van solo- en kamermuziek op haar naam staan.

Goska Isphording werd geboren in Polen, waar ze Clavecimbel Oude Muziek studeerde aan de Muziekakademie te Krakow (cum laude afgestudeerd in 1998). Haar vervolgstudie bij Patrick Ayrton aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag sloot zij af in 2001. Daarna doorliep ze de Masterstudie gericht op hedendaagse clavecimbeltechnieken bij Annelie de Man aan het Conservatorium van Amsterdam.

In diezelfde periode werkte zij ook met Elisabeth Chojnacka in het Mozarteum in Salzburg, Oostenrijk.

Goska Isphording heeft verscheidene prijzen gewonnen bij gerenommeerde muziekconcoursen, zoals de 1e prijs voor solisten bij het Krysztof Penderecki Internationaal Concours voor Hedendaagse Muziek in Krakow, 2002, en samen met blokfluitiste Karolina Bäter o.m. de 4e plaats bij het Gaudeamus Internationaal Vertolkers Concours 2003.

Haar uitvoeringen brachten haar in contact met jonge componisten in binnen- en buitenland, die vele stukken voor haar schreven.

voor meer informatie: www.goskaisphording.com

 

Geelvinck Salon:

In de Geelvinck Salon van 22 maart 2015 treedt Goska Isphording op in het programma ‘Nieuwe Klassiekers’, samen met alt Fanny Alofs