Hans-Erik Dijkstra – piano

Deel dit bericht:

Hans-Erik Dijkstra (Dokkum)studeerde piano bij Tamara Pospiszyl, Herman Uhlhorn , en Alexander Warenberg aan het Twents Conservatorium te Enschede en de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht.

Hij heeft meegewerkt aan producties van de Nationale Reisopera, de Radio Orkesten en Het Gelders Orkest.Daarnaast is hij begeleider van vele koren, o.a. Toonkunstkoor te Arnhem , Bachkoor Apeldoorn , Koninklijk Hengelo s Mannenkoor en dirigent van Operettekoor Die Fledermaus te Arnhem.Naast deze vaste werkzaamheden is hij ook gastbegeleider van vele andere koren in Nederland.

Hans-Erik is als pianodocent verbonden aan de muziekscholen van Veenendaal en Doetinchem. Ook is Hans-Erik nog vaak te beluisteren als solopianist en als begeleider van instrumentalisten en zangers.Zo werkte hij o.a. met zangers als Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniel Smid. Recentelijk voerde hij de Paganini-variaties van Rachmaninov uit.

Door de jaren heen is Hans-Erik ook erg actief geweest als arrangeur en componist.In 2006 ging zijn eerste opera in première met veel succes. Inmiddels is de opera nog een aantal malen uitgevoerd met zangers van de Nationale Reisopera.