Igor Bogaert – bariton

Deel dit bericht:

Igor Bogaert heeft Natuurkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en klassiek zang aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Meinard Kraak en Wout Oosterkamp. Na zijn studie nam hij deel aan internationale masterclasses van onder meer Cristina Deutekom, Rudolf Jansen, David Wilson-Johnson, Diane Forlano, Theresa Berganza en José Cura.

Igor treedt op in binnen- en buitenland en werd onderscheiden op verschillende zangconcoursen: in september 2001 was hij finalist van het Erna Spoorenberg concours en in mei 2003 was hij finalist van het Klaudia Taev concours in Estland. Daar werd hij onderscheiden voor de beste vertolking van het verplichte Ave Maria van Schubert.
Igor Bogaert heeft een gevarieerde oratorium-praktijk. Hij zingt de grote oratoria van Bach, Handel en Haydn, de Carmina Burana van Carl Orff, de Petite Messe Solennelle van Rossini maar ook minder bekende werken van Franck, Distler en Strawinsky.
Als liedzanger werkt Igor samen met pianist Jan Willem Nelleke. Zij zijn regelmatig te beluisteren, onder andere bij de vereniging Vrienden van het Lied. Igor kiest het avontuurlijke liedrepertoire en schuwt allerminst de 20e eeuw. Op zijn repertoire staan naast de liedcycli van Schubert o.a. de Kerner Lieder opus 35 van Schumann, 6 Monologe aus Jedermann van Martin en de Liederen en dansen van de Dood van Moussorgsky.
Igor is regelmatig op het toneel te zien. Om zich te bekwamen in het opera-vak volgde hij masterclasses en cursussen bij Henk Smit, Cristina Deutekom en David Prins. Hij speelde rollen in opera’s van De Falla, Busoni, Menotti, Xenakis en Pergolesi. Hij bracht ook meerdere opera’s in première, zo vertolkte hij rollen in nieuw gecomponeerde opera’s van Antal Sporck en Andrew Wise.
Hij trad op onder leiding van de dirigenten Reinbert de Leeuw, Jurjen Hempel en Erki Pehk.