Irene Kok – cello

Deel dit bericht:

Irene Kok 

begon haar studie bij Jeroen Reuling in de jong talentenklas aan het Artez-conservatorium. In 2014 ronde ze haar bachelor studie af aan het conservatorium van Amsterdam.

Momenteel volgt ze 2 masterstudies; een master cello bij Jeroen den Herder en een master barokcello bij Viola de Hoog. Daarnaast is ze aangenomen voor de masteracademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest voor het seizoen 2014/15.

Irene is zeer actief op gebied van kamermuziek. Ze maakt onder andere onderdeel uit van het Chimaera trio, het Intercontinentaal ensemble en het Amsterdam Corelli Collective.

Met deze en andere ensembles speelde Irene de afgelopen veel concerten in het binnen en buitenland.

Zo speelde ze onder andere in de Staats Philharmonie van Minsk, Het Megaron in Athene, de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en het Emmy Verhey festival.

Irene was succesvol bij meerdere nationale concoursen waaronder een eerste prijs bij het Prinses Christina concours. Ze was finalist tijdens ‘The 17th Kiejstut Bacewicz International Chamber Music competition’ in Polen en recent won ze een eerste prijs tijdens het Euroconcours cello.

Irene volgde masterclasses bij onder andere: Gary Hoffman, David Geringas, Anner Bijlsma, Uzi Wiesel en Vladimir Perlin.

Irene bespeelt een Capicchioni uit Cremona (Italië) die haar tot beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Huis de Oldenhof:

op 14 december 2014 treedt Irene Kok samen met fortepianiste Olga Pashchenko op in een Kerst-recital op Huis de Oldenhof / Ov.