Johannette Zomer – sopraan

Deel dit bericht:

Johannette Zomer werkte eerst enige jaren als microbiologisch analiste alvorens zij haar zangopleiding begon bij Charles van Tassel aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1997 behaalde zij haar diploma Uitvoerend Musicus. En sindsdien ontving ze coaching van Diane Forlano (London), Claudia Visca (Wuppertal) en Marlena Malas (New York).

Het repertoire van Johannette reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk. Zij werkte daarom niet alleen met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Frans Brüggen en René Jacobs, maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fischer, Daniel Harding, Valery Gergiev en Reinbert de Leeuw.

Johannette Zomer maakte haar operadebuut bij de Nationale Reisopera in oktober 1996, toen ze de page Tebaldo vertolkte in Guiseppe Verdi’s Don Carlo. Sindsdien stond zij meerdere malen op de operabühne in rollen als Belinda, Pamina, Euridice, Dalinda en Ilia maar ook als Mélisande en Amanda (in Ligeti’s ‘Le Grand Macabre’). Vorig seizoen maakte zij haar debuut bij de Nederlandse Opera in Cavalli’s Ercole Amante.

Ook verleent zij medewerking aan CD-opnames. Een paar van haar laatste projecten zijn de cd ‘With Endless Teares’, waarop zij samen met theorbist Fred Jacobs de ontwikkeling van het 17e eeuwse Engelse lied laat horen en de cd ‘Love and Madness’, waarop zij samen met hoboist Bart Schneemann Händel aria’s ten gehore brengt.

 

Geelvinck Fortepiano Festival 2015:

Zondag 18 oktober 2015: Sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fuselier brengen samen met acteur Peter Lusse en geleid door pianist Roele Kok, de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal….. de Nozze per Due.