Jos Kee – piano

Deel dit bericht:

Jos Kee – pianiste

 

Jos Kee werd geboren in Zaandam. Zij is een telg uit het bekende muzikale geslacht Kee, waartoe ook de componisten-organisten Piet Kee en Cor Kee behoren. De laatstgenoemde was in haar jeugd haar leermeester. Op 12-jarige leeftijd won zij met haar pianospel de ereprijs op het Jeugd-Muziekconcours van de Zaanstreek.

De liefde voor de Oost-Europese muziek werd haar reeds vroeg bijgebracht door haar vader, die veel naar Oost-Europa reisde en altijd platen met Roemeense, Russische en Hongaarse muziek voor haar meenam.

Jos Kee studeerde af in de Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht en voltooide haar muziekstudie aan Het Twents Conservatorium met als hoofdvak piano. Haar docenten waren o.a. Gé van Leeuwen, Johan Jansonius en Benno Pierweyer. Zij legde zich toe op het geven van pianolessen op diverse muziekscholen. Momenteel heeft zij een bloeiende pianoschool in Den Haag, waarbij ze zich ondermeer richt op het voorbereiden van jonge talenten op het conservatorium. Tevens heeft zij zich gespecialiseerd in pianobegeleiding. Zij volgde hiervoor masterclasses bij de bekende pianiste Tan Crone, docente aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Na een kamermuziekperiode, waarin zij ondermeer de “Winterreise” van Schubert ten gehore bracht met de mezzo-sopraan Nina Winkler, kwam de liefde voor de Oost-Europese muziek weer naar boven. Zij speelde samen met de bekende zigeunerviolist Gregor Serban en maakte een prachtige cd ‘Soiree Tzigane’ met de Roemeense meesterviolist Victor Enache. Door deze cd is zij in aanraking gekomen met de sopraan Irina Zuboff, waar ze nu samen recitals mee geeft.

OP 18 november 2012 begeleidt Jos Kee de sopraan Irina Zuboff in een liedrecital:’ How sweet by thy side’ (Glinka)

 

www.joskee.nl