Julien Chauvin – dirigent-violist

Deel dit bericht:

Julien Chauvin, winnaar van de Prix du Concours Général de Paris in 1997, studeerde viool bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Interpretatie van Barok- en Klassieke Muziek bij Wilbert Hazelzet, Jaap ter Linden en Anner Bijlsma.

In 2003 was hij prijswinnaar bij het Musica Antiqua festival Brugge en hij speelde als solist op in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Georgië, in het Concertgebouw in Amsterdam en in het Deauville Paasfestival. He trad op met barok-ensembles zoals Concerto Köln, Les Musiciens du Louvre, Le Concert d’Astrée en het Ensemble Baroque de Limoges.

Na een tienjarige samenwerking met het ensemble Le Cercle de l’Harmonie, dat hij leidde samen met dirigent Jérémie Rhorer, Julien Chauvin richtte een nieuw orkest op, Le Concert de la Loge. Hij is ook nog steeds lid van het Quatuor Cambini-Paris, dat zich in 2007 formeerde

Onder de orkesten die hij als violist dirigeerde zijn de Esterházy Hofkapelle, het Orchestre Régional d’Avignon, het Orkiestra Historyczna van Katowice en het Orchestre Français des Jeunes.

Hij heeft concertante werken van Haydn, Beethoven en Berlioz opgenomen met Le Cercle de l’Harmonie voor de labels Eloquentia en Ambroisie-Naïve. In 2016 startte hij de opnames van Haydns Parijzer Symfonieën met Le Concert de la Loge voor het label Aparté.

Sids September 2017 is Julien Chauvin artist in residence aan het Institut d’Études Avancées de Paris in het Hôtel de Lauzun.