Kaspar Kröner

Deel dit bericht:

Kaspar Kröner begon zijn muzikale opleiding met een studie altviool aan de Hochschule für Musik „Hanns Eisler” (HfM) in Berlijn. Nadat hij zijn stem als altus/countertenor had ontdekt legde hij zich toe op de zang bij Scot Weir en Stewart Emerson aan de HfM. Momenteel zet hij zijn zangstudie voort bij Michael Chance, Peter Kooij, Jill Feldman en Rita Dams aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Kaspar Kröner trad ondermeer op als “Apollo” in Mozarts vroegste opera “Apollo und Hyazinth” en als “Arsamenes” in Händels opera “Xerxes”. Ook soleerde hij in verschillende oratoria, waaronder in Bach’s “Hohe Messe” en de “Matthäus Passion”. Naast het kernrepertoire uit de Barok en de Klassieke periode houdt hij zich intensief bezig met hedendaagse muziek. Hij bracht reeds meerdere voor hem gecomponeerde werken tot uitvoering. Daarnaast zingt Kaspar Kröner regelmatig in het Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel.

Kaspar Kröner ontving een studiebeurs van de „Studienstiftung des Deutschen Volkes” en is „Förderpreisträger 2007 der Musikakademie Rheinsberg”.