Kim Stockx – fagot

Deel dit bericht:

Kim Stockx begon in 2005 haar studie blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze studeerde bij Dorothea Winter en Daniël Brüggen; en behaalde in 2009 haar diploma.

Tijdens deze vierjarige studie volgde ze masterclasses bij enkele ongevenaarde professionals als Reine-Marie Verhagen, Peter van Heyghen, Sebastian Marq, Christina Pluhar, Wilbert Hazelzet, Frank de Bruine, Charles Toet en Patrick Ayrton.

Kim deed mee aan diverse concoursen, ze behaalde eerste prijzen bij het “Laureaten concours” in Veldhoven in 2004 en het “24 karaats” concours in 2005.

In juni 2012 behaalde Kim haar tweede bachelordiploma barokfagot, klassiek fagot en dulciaan cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en is op dit moment bezig het het behalen van haar mastertitel onder begeleiding van haar docenten Donna Agrell, Wouter Verschuren en Alberto Grazzi.

Ze werkte onder andere samen met dirigenten als Lars Ulrik Mortensen, Patrick Ayrton, Peter van Heyghen, Charles Toet, Jos Vermunt, Christina Pluhar, Andrew Parrot en Nicolette Moonen. Ook heeft Kim in binnen- en buitenland (Japan, Spanje, Frankrijk) opgetreden met gezelschappen als het Residentie Bachorkest, Sinfoniëtta Geleen, La Ritirata, La Dichosa Fantasia en Red Rose Four.

In 2012 toerde Kim met het European Union Baroque Orchestra (2012) door heel Europa.

 

Geelvinck Salon:

Op 7 september 2014 treedt Kim Stockx op met quintet met blazers en fortepiano ‘Onderweg naar Mozart’