Lieke Daniels, viool

Deel dit bericht:

Lieke Daniels, viool, (1992) kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd van Elly Brouwers aan de muziekschool in Sint-Michielsgestel. Op 16-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg bij de Vlaamse vioolvirtuose Jenny Spanoghe, waar ze na haar gymnasium haar vioolstudie in 2010 mocht vervolgen in de vakopleiding, die ze in 2014 cum laude afrondde.
Zij vervolgde haar studie bij Natalia Gabunia en behaalde in juni 2016 haar masterdiploma. Op het programma stond o.a. het eerste vioolconcert van Sjostakovitsj met het Symfonie Orkest Eindhoven o.l.v. Lucas Vis. Lieke was concertmeester bij het Euregio Jeugdorkest en het Tilburgs Festival Orkest, en geeft vioolles bij Key4Music in Best en bij de Boerderij in Son&Breugel. Ze is te zien als violiste bij Guido’s Orchestra (bekend van Symphonica in Rosso) en speelt regelmatig in verschillende adhoc ensembles en als soliste.
Zij bespeelt momenteel een viool van Anton Somers uit 2014 en een stok van Robert Pierce. Ook volgde ze altvioolles bij Jenny Spanoghe en speelt regelmatig altviool in kamermuziek- en orkestverband. Ze volgde masterclasses bij oa Mikhail Bezverkhny, Liesbeth Debruyne, Marc Tooten, Dan Zhu, Elina Vähäla, Graf Mourja, Dora Schwarzberg en Shlomo Mintz.