Maaike Aarts – viool

Deel dit bericht:

Maaike Aarts – viool

Maaike Aarts studeerde aan het Utrechts Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar hoofdvakdocenten waren achtereenvolgens Lex Korff de Gidts, Isabelle van Keulen, Jaring Walta en Peter Brunt. Zij studeerde af met speciale onderscheiding voor artistieke persoonlijkheid.

Maaike won eerste prijzen op de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina concours en het landelijk duo concours voor conservatorium studenten in Rotterdam.

Zij volgde masterclasses bij o.a. Davina van Wely, Herman Krebbers, Philippe Hirschhornn, Thomas Brandis, Ilja Grubert, Ilan Gronich, Shmuel Ashkenasi en Vera Beths, Reinbert de Leeuw en Gyorgy Kurtag.

Maaike Aarts was van 2004 tot september 2010 in dienst als eerste violiste bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze verliet het KCO om zich meer aan de Alexander Techniek te kunnen wijden: een techniek die zich o.a. richt op blessure preventie bij musici en waar zij in 2002 in afstudeerde.

Maaike speelde van 2010-2014 als freelance violiste bij het Concertgebouw Orkest, het Duitse ensemble Musik Fabrik, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamer Orkest. Daarnaast speelt zij regelmatig kamermuziek.

Sinds oktober 2014 heeft Maaike een nieuwe uitdaging en is ze plaatsvervangend concertmeester van het Nederlands Kamer Orkest.

 

Geelvinck Salon: 

Op zondag 28 juni treedt Maaike Aarts op met het Romantic Piano Trio, met een Clara Schumann programma