Marc Krone – acteur, regisseur

Marc Krone (1965) is regisseur, acteur en docent. Hij is opgeleid in New York, heeft gewerkt bij het Werkteater, en in vele honderden produkties in binnen en buitenland.

Marc Krone heeft zich ontwikkeld tot veelzijdig regisseur van opera, operette, musical-theater en cabaret. Hij regisseerde producties zoals: “Der Zigeunerbaron”, “Der Freischütz”, “Pagliacci”.

Sinds 2007 is hij “huis-regisseur” van het Nederlandse barok ensemble Camerata Trajectina. Eerder maakt hij deel uit van het ‘Werkteater’ als acteur en regisseur.

Zijn werk als regisseur werd voorafgegaan door een acteercarrière. Hij begon in New York en kreeg daar zijn opleiding bij Stella Adler. Daarna werkte hij vijf jaar als acteur in Amerika in vooral klassieke werken van Shakespeare, Molière en Tennesee Williams.

Na terugkeer in Nederland speelde hij een groot aantal rollen voor radio, televisie, theater en opera. Vanaf het midden van de jaren 90 richtte hij zich op vooral de musical. Hij is verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij drama en interpretatie doceert aan zowel musical, klassieke en operette studenten.

Geelvinck Wandelconcerten ‘The Spirit of Place’:

Marc Krone werkt mee aan de serie Wandelconcerten ’the Spirit of Place’, georganiseerd door Geelvinck Muziek Musea en de ensembles Musica Amphion, BRISK en Camerata Trajectina