Marcel Worms – piano

Deel dit bericht:

Marcel Worms (1951) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans Dercksen. Tevens volgde hij lessen bij de Russische pianist Youri Egorov en bij Alicia de Larrocha.

Sinds 1996 is Marcel Worms bezig met een Bluesprojekt: meer dan 200 Nederlandse en buitenlandse componisten (uit 55 landen op alle continenten) schreven een bijdrage voor dit programma. Dit programma voerde Marcel Worms uit in vrijwel alle Europese landen en verder in het Midden – en het Verre Oosten, de USA, Afrika en Zuid-Amerika.

Vanaf 2002 houdt de pianist zich bezig met het pianowerk van Federico Mompou. In november 2009 bracht hij als eerste een cd uit met ongepubliceerde pianomuziek van Mompou.

Vanaf 1993 tot heden maakte Marcel Worms 17 solo CD’s. In 2012 combineerde hij op CD Bachs Goldbergvariaties met Metamorphosis van Philip Glass en het jaar daarna verscheen een CD met pianowerk van de Braziliaanse componist Francisco Mignone. In 2015 verschenen een CD met klassieke Caribische dansmuziek en een CD met het complete werk van Arvo Pärt voor piano solo en voor viool en piano.

 

Geelvinck Salon: 

In de Geelvinck Salon van zondag 30 augustus 2015 treedt Marcel Worms samen op met Clara Biermasz op piano en Adam Javorkai op cello, ter gelegenheid van de oprichting van het Chopin Genootschap Nederland.