Marike Tuin – viola da gamba

Deel dit bericht:

Marike Tuin begon met cellolessen aan het ICO in Eelde, waar ze les had van Otto Berg. Ze begon haar studie ‘moderne’ cello aan het Utrechts Conservatorium, maar ontdekte al gauw de prachtige klank van darmsnaren en historische strijkstokken en stapte over op barokcello. Ze voltooide deze studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze achtereenvolgens bij Wouter Möller en Jaap ter Linden studeerde. Met haar gambastudie begon ze in Ierland, waar ze les kreeg van Sarah Cunningham. Ze vervolgde haar studie bij Philippe Pierlot en Anneke Pols aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Marike werkte samen met musici als Ton Koopman, Reinhard Goebel en Jan Willem de Vriend en speelt met barokorkesten als het Apollo Ensemble, Concerto Barocco, het Luthers Bach Ensemble, barokorchester Le Chardon, het Cork Baroque Orchestra en het Margaretha Consort en maakt als kamermusicus deel uit van cellokwartet Gut Feelings en La Chambre du Roi.

In de ‘passietijd’ is Marike in het hele land te horen als gambasolist in de Mattheus en Johannes Passion van Bach. Zo is ze vaste gambiste bij het Orkest van het Oosten en speelde ze meerdere malen in het Concertgebouw. Afgelopen jaar maakte Marike concertreizen naar Ierland en Bretagne.