Mathilde de Man – sopraan

Deel dit bericht:

Voordat Mathilde de Man voor de studie Klassieke Zang werd toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, studeerde zij aan de RuG Duitse Taal- en Letterkunde. Aan het Koninklijk Conservatorium studeerde zij bij Maria Acda en Gerda van Zelm. In 2010 deed Mathilde haar eindexamen in Den Haag.

Tijdens haar studie verleende Mathilde haar medewerking aan producties van de Dutch National Opera Academy en liep zij stage bij het Groot Omroepkoor voor Puccini’s ‘Messa di gloria’ dat onder leiding van Jaap van Zweden onder meer in het Concertgebouw werd uitgevoerd. Ook nam zij deel aan een masterclass van Carolyn Watkinson en Maarten Koningsberger. Als zangleerling van de Muziekschool Twente won zij in 2003 het Euregio Vocalistenconcours.

Mathilde wordt regelmatig als soliste gevraagd voor oratorium- en kooruitvoeringen in Nederland en Duitsland. Zo maakte ze haar debut als Solveig in Edvard Grieg’s Peer Gynt tijdens het ‘Music in the Woods’ festival met het Linger Kammerorchester en het DSO.

Mathilde geeft met grote regelmaat privé en openbare solo recitals. In het afgelopen seizoen maakte zij samen met pianist Jaap Eilander een zeer succesvolle toernee door Nederland met haar programma ‘Jane Austen’s favourite songs’, een liederenprogramma gebaseerd op de vocale muziek uit de tijd van de Engelse schrijfster Jane Austen.

Mathilde wordt op dit moment gecoached door de Schotse Sopraan Jean Copland. In Juli 2013 zal zij in het Duitse Bredelar deelnemen aan de 10- daagse ‘Internationale Meisterkurs für Gesang’ van prof. Uwe Heilmann.

Als zangdocent is zij verbonden aan de SPM-A

 

Op 23 juni 2013 zingt Mathilde de Man samen met sopraan Irina Zuboff, Jane Austens’s Favourite Songs, ter gelegenheid van de celebration of 200 year Pride & Prejudice. Zij worden begeleid door de pianist Patrick Hopper op fortepiano.