Matthias Naegele – cello

Deel dit bericht:

De Amerikaanse cellist Matthias Naegele is veelvuldig te beluisteren, zowel als solist als in kamermuziekverband, op de internationale muziekpodia. Hij trad op in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië en Azië.

Zijn spel wordt door de internationale pers geroemd: “sincere and beautifully inflected” (New York Times), “(Matthias…) draws a pallet of color from his instrument”(Los Angeles Times), “beautifully expressive without being sentimental” (het muziektijdschrift String).

Naar aanleinding van zijn debuut in Carnegie Hall omschreef recensent Will Crutchfield van de New York Times zijn spel als “vigorous, capable and vivid”.

Matthias speelt regelmatig met verschillende kamermuziekensembles zoals het Prisma String Quartet, het Kaleidos Ensemble en het Prometheus Pianokwartet. Daarnaast speelt hij in ensembles voor hedendaagse muziek zoals het Möbius Ensemble (Columbia University), An die Musik en de New Band.

Matthias maakte opnamen voor de CD-labels Koch en Nonesuch. Daarnaast maakte hij met zijn vader, de violist Philipp Naegele, opnamen voor Musical Heritage en Beyer Records.

Concerten van Matthias zijn uitgezonden door de Nederlandse, Franse en Oostenrijkse radio, en de BBC radio en televisie.

Matthias Naegele speelt op een cello die gebouwd is door Mateo Gofriller in Venetië in 1735. Het instrument was eerder eigendom van Herman Busch van het Busch Quartet.

 

Geelvinck Salon:

Op 15 juni 2014 treedt cellist Matthias Naegele op met het Frühling Trio met het programma: ‘Bekende Duitse Meesterwerken en een Onbekend Frans Juweel’.