Maud Sauer – compositie en hobo

Deel dit bericht:

Over mij
Mijn motto is: vrolijke noot-zakelijk advies

Vrolijke Noot
Net als toen ik begon in de muziek in de zeventiger jaren, besteed ik tijd aan het componeren (dat leverde opdrachten op van Clazz, Lara Diamand en Monique Copper) en aan optreden (tot en met 2015 met Cobla Amsterdam, al geruime tijd met pianiste Monique Copper en sinds 2015 met organiste Thea Riesebos). Op dit moment werk ik aan een compositie voor Monique Copper en een nieuw werk voor hobo en forte-piano. Dit laatste zal waarschijnlijk in oktober uitgevoerd worden.

Zakelijk Advies
Ik ben nu zo’n 4 jaar bezig als zzp-er, na bijna 19 jaar gewerkt te hebben bij Cultuur-Ondernemen. Ik adviseer (aankomende) zzp-ers/ professionals over het opzetten en inrichten van een eigen beroepspraktijk en geef regelmatig les op het Kunstvakonderwijs in ondernemerschap (al dan niet in in opdracht van Cultuur+Ondernemen). In samenwerking met Jan Bus, van Podiumzaken, kan ik administraties, aangiftes BTW en IB verzorgen. Ik kan heel goed (ingewikkelde) vraagstukken visualiseren, zodat ze voor een ieder begrijpelijk worden.

Twee werelden
Het is heerlijk om zelf initiatief te nemen, dingen uit te proberen en soms op je bek te gaan. Het mooie van wat ik doe is dat ik twee werelden samenbreng: die van musicus/improvisator met die van adviseur over de zakelijke kant van de beroepspraktijk. Een mooie eigenschap is dat ik op het oog saaie en zware kost (belastingen, administratie) met humor, praktijkvoorbeelden en visualisaties zo uitleg, dat er bij de ontvanger een zekere lichtheid en opgeluchtheid ontstaat waardoor de angst voor cijfertjes en instanties voor een deel verdwijnt.

Hoe het begon en verder ging
Een afgedankte blokfluit van mijn broers was het begin van mijn muzikale carrière. Die blokfluit werd ingewisseld voor een hobo. Na de middelbare school studeerde ik hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Toevallig kwam ik vlak voor mijn afstuderen in de geïmproviseerde muziek(scene) terecht. De spontaniteit, de manier van beslissingen nemen, dingen uitproberen die (nog) niet algemeen aanvaard zijn, je eigen rol bepalen, zijn elementen uit de geïmproviseerde muziek die mijn leven verder bepaald hebben. Binnen en buiten de muziek.

Vanaf de jaren negentig werkte ik in diverse (leidinggevende) functies bij Cultuur-Ondernemen. Daarvoor zat ik in verschillende adviescommissies, zoals Amsterdamse Kunstraad en Fonds voor de Podiumkunsten. Nu ben ik bestuurslid/peningmeester van twee stichtingen (stichting 7090 en stichting Culturele Projecten Het Hoogeland) en ben ik lid van de bezwarencommissie van het Fonds voor Cultuurparticiaptie .

Als je meer wilt weten over projecten waaraan ik heb meegewerkt en opleidingen die ik heb gevolgd, bekijk dan hier mijn volledige CV. Voor een uitgebreid overzicht van mijn composities en discografie, ga naar muziek.

 

Geelvinck Fortepiano Festival 2016

Op zondag 23 oktober wordt een nieuwe compositie van Maud Sauer voor hobo en fortepiano uitgevoerd door pianiste Keiko Shichijo en hoboïst Oliver Boekhoorn. Dit concert wordt georganiseerd door Toetsdestijds / Essentlal Arts en vindt mede plaats in het kader van het Geelvinck Fortepiano Festival 2016.