Mayumi Kanagawa – viool

Deel dit bericht:

De 18-jarige violiste Mayumi Kanagawa studeert momenteel bij Prof. Kolja Blacher aan de Hochschule für Musik “Hans Eisler’’ in Berlijn. Hiervoor studeerde Mayumi aan de Crossroads School for Arts and Sciences en de gerenomeerde Colburn School Academy in Los Angeles, waar ze studeerde bij Robert Lipsett. Ze begon met viool spelen op 4 jarige leeftijd in Japan bij Yoshiko Nakura, een jaar later werd ze aangenomen aan de Juilliard School of Music in New York bij Masao Kawasaki.

Mayumi is eerste prijs winnares van vele internationale concoursen, waaronder de Jascha Heifetz Competition 2013 in Vilnius en de Irving M.Klein Competition in San Francisco in 2011. Verder won ze prijzen tijdens meerdere internationale concoursen in de Verenigde Staten.

Mayumi was soliste bij verschillende orkesten waaronder Kremerata Baltica, Los Angeles Chamber Orchestra en de New West, Culver City, en Torrance Symphonies. In 2012 maakte ze haar debuut in Walt Disney Concert Hall met het Colburn Orchestra.

Mayumi deed mee aan verschillende internationale Festivals zoals het Verbier Festival, the Aspen Music Festival, International Musician’s Seminar in Prussia Cove, en de New York String Orchestra Seminar in Carnegie Hall. Ook was zij uitvoerend musicus tijdens de Performance Today’s Young Artist Series, waarvan haar opnames en Interviews wereldwijd zijn uitgezonden.

In de Geelvinck Salon van zondag 25 augustus 2013 treedt Mayumi Kanagawa op samen met de violist Niek Baar en de pianiste Kanako Inoue met een programma met Bach, Mozart, Brahms, Paganini en Moszkovski