Meghan Behiel – piano

Deel dit bericht:

Canadese pianiste Meghan Behiel staat bekend om haar veelzijdigheid, muzikale integriteit en artistieke diepgang. Veelgevraagd als soliste en in de kamermuziek, is Meghan geroemd om haar ‘unieke expressie’ en ‘oprechte attentie voor detail’ (Berner Zeitung).
Recente hoogtepunten waren onder andere een tournee in Zwitserland met l’Orchestre de Chambre de St-Paul, waarbij Meghan ‘Introduction en Allegro Appassionata’ van Schumann en het Tripelconcert van Beethoven opvoerde. Meghan trad onlangs ook op als soliste met het symfonieorkest van Bern onder leiding van Franck Ollu. Haar uitvoering van de Totentanz van Liszt was een groot succes en werd live gespeeld op Radio Swiss Classic.

Meghan heeft een passie voor kamermuziek en lied-begeleiding. Ze gelooft in het belang van de muzikale samenwerking om de technische en muzikale connecties tussen instrumenten beter te begrijpen. Ze heeft samen gewerkt met artiesten als Olivier Thouin, Yegor Dyachkov, Jonathan Crow, Christie Reside en Anton Kuerti. Ze heeft ook deelgenomen aan het Mountain View International Festival of Song en Chamber Music, waar ze haar Lied-mentor heeft ontmoet, Rudolf Jansen.

Meghan behaalde haar Bachelor en Master Piano Performance aan de Universiteit van Calgary. Ze studeerde daar bij Marilyn Engle, die nog steeds een grote inspiratie voor haar is. In 2011 ging Meghan naar de Hochschule der Künste Bern in Zwitserland om verder te studeren bij Tomasz Herbut. Ze ontdekte daar haar interesse in historische uitvoeringspraktijken en begon ook een minor in klavecimbel en fortepiano, beide met lof behaald.