Merain Trio

Deel dit bericht:

Trio Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang) en Katya Woloshyn (viool). Deze bevlogen musici weten telkens weer hun publiek te verrassen met prachtige arrangementen in verschillende muziekstijlen. De musici zijn alle drie afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en startten hun trio in de zomer van 2010. Zij vonden elkaar door hun gezamenlijke wens om vanuit hun klassieke achtergrond, traditionele volksmuziek te spelen en stijlen te mixen. Deze samenwerking heeft inmiddels geleid tot een veelzijdig repertoire, variërend van klassiek tot pop en wereldmuziek. Bij Merain staat in de programmering het publiek centraal. Muziek gaat voor dit trio over passie en communicatie en het creëren en delen van een bijzonder muziekmoment. “Het magische van de muziek is, dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen naar iets dat we nooit gekend hebben.” (Gilbert Cesbron)

Mieke Manschot is een zangeres die het publiek weet te boeien en kan ontroeren. Zij studeerde klassieke zang maar is opvallend flexibel in het vertolken van verschillende stijlen en onderscheidt zich door haar theatrale kwaliteiten en tekstbehandeling. Haar hele leven heeft zij al een bijzondere passie voor Ierse muziek en volksmuziek.
Katya Woloshyn heeft een achtergrond in klassieke en Canadese/Ierse volksmuziek maar houdt van alle facetten van het muzikale spectrum. Zo werkt zij met hedendaagse componisten om nieuwe muziek uit te voeren. Met kamerorkest Ardesko speelt Katya zeer gevarieerde muziek en zij werkt samen met bijzondere musici. Katya was onlangs te bewonderen in het radioprogramma Virus, 3FMs Serious Request Live en De Wereld Draait Door.
Mirjam Rietberg studeerde klassieke pedaalharp en speelt hoofdzakelijk kamermuziek met diverse klassieke ensembles. Zij was o.a. te zien in Vrije Geluiden en te horen op Radio4. Zij heeft zich verdiept in volksmuziek voor Keltische harp, daarnaast speelt zij als een van de weinige in Europa op een speciaal gebouwde kruissnarige chromatische harp die geschikt is voor het spelen van pop- en jazzmuziek.

Het eerste programma van Merain was het kerstprogramma “A Celtic Xmas” dat zij jaarlijks op diverse plaatsen uitvoert, o.a. in het Bijbels Museum in Amsterdam (2011), Culturele Activiteiten Uithoorn (2012) en Vredenburg Leeuwenbergh in Utrecht (2013). Dit programma is begin 2012 opgenomen en op cd uitgebracht. Deze cd is te koop na afloop van de kerstconcerten en te bestellen via de website.
Merain startte in 2011 “A thing of beauty”, een programma met de prachtigste klassieke en traditionele muziek uit Schotland, Wales, Engeland en Ierland. Dit programma is inmiddels ook op diverse plaatsen uitgevoerd zoals in de Onze Lieve Vrouwe Kapel (in het OLVG) en Concert in Cothen.
Sinds 2013 heeft Merain ook een mixprogramma met pop, folk, jazz, musical, chanson en klassiek. Zeer geschikt voor een feel-good luister ervaring, een verrassings concert (om kado te doen) of als muzikale omlijsting op recepties.
In 2014 speelt Merain op veler verzoek “ Celtic Joy”, een concertprogramma met Ierse en Keltische muziek uit verschillende tijden. Hierin wisselen liederen en instrumentale muziek elkaar af en speelt Merain haar eerste zelfgeschreven stukken.

Opdrachtgevers van Merain waren onder andere:
De Persgroep Rotterdam, Kasteel Doorwerth, Stichting homoseksualiteit en Krijgsmacht, Sociëteit de Witte, Stadsdeel Amsterdam Noord, Universiteit Utrecht, Kasteel Rosendael, Comité 4 mei Dodenherdenking Weesp, Stichting de Nieuwe Noorder Amsterdam, Gemeente Valkenburg a.d. Geul, Stichting Musicians World Wide, Bijbels Museum.

Mocht u op de hoogte willen blijven van Merain dan kunt u zich via meraintrio@gmail.com aanmelden voor de mailinglist. Of word fan op Facebook: www.facebook.com/meraintrio

Geelvinck Salon:

 

Op 21 december 2014 brengt Merain Trio het programma ‘Celtic Xmas’ in de Geelvinck Salon