Michael Sterling – cello

Deel dit bericht:

Michael Stirling (1962) werd geboren in London en stamt uit een muzikale Frans-Engelse familie. Hij studeerde cello aan de Guildhall School of Music in Londen bij Leonard Stehn en Raphael Wallfisch. Hij vervolgde zijn studie bij Lawrence Lesser aan het New England Conservatory in Boston. Zijn leraren voor kamermuziek waren Louis Krasner, Eugene Lehner (Kolish Quartet), David Takeno, Hans Keller, Colin Carr en Bernard Greenhouse.

Van 1989 tot 1997 was Michael Stirling cellist van het Duitse Ensemble Modern in Frankfurt. Met hen trad hij veelvuldig op als solist. Hij maakte acht jaar lang deel uit van het Raphael Ensemble, waarmee hij vele CD-opnames maakte voor het label Hyperion. In 1997 werd Michael lid van het Brindisi String Quartet in London. In deze periode speelde hij regelmatig als gastaanvoerder van de celli met vele ensembles en orkesten zoals The Philharmonia Orchestra, London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, London Philharmonic Orchestra, English Chamber Orchestra, en The Scottish Chamber Orchestra. Hij was ook regelmatig te horen bij het Chamber Orchestra of Europe.

Vanaf september 2003 is hij aanvoerder celli van het Radio Filharmonisch Orkest in Nederland. Hij is ook lid van het ensemble Nieuw Amsterdams Peil, Ludwig en het Quimias String Trio. Hij maakte vele radio-opnames en CD’s, waaronder het celloconcert van Hindemith (Kammermusik no. 3) met het Ensemble Modern voor RCA. Deze opnname kreeg de prijs van de Duitse muziekkritiek.

In September 2014 werd Michael aangesteld als hoofdvakdocent cello aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Geelvinck Salon:

Op zondag 28 juni treedt Michael Sterling op met The Romantic Piano Trio, in een Clara Schumann programma