Mijke Sekhuis – sopraan

Deel dit bericht:

Mijke Sekhuis studeerde klassieke solozang (opera en Lied) aan het Koninklijk Conservatorium en de Dutch National Opera Academy in Den Haag. Daarna was zij verbonden aan het ‘Centre National d’Insertion Professionelle d’Artistes Lyriques’ te Marseille, Frankrijk.
Mijke Sekhuis is actief als lied-, concert- en operazangeres in binnen- en buitenland in het klassieke en hedendaagse repertoire. Zij werkte o.a. met het orkest van de Bayerische Rundfunk in Munchen, alsmede verschillende van de grote Nederlandse orkesten, onder andere in de Zaterdagmatinee serie van het Concertgebouw. Voor de Nederlandse Reisopera vertolkte zij rollen in wereldpremières van opera’s van Willem Jeths (Hôtel de Pékin) en Klaas de Vries (Wake).
Mijke Sekhuis geeft regelmatig liedrecitals door heel Nederland, waarbij zij zich toelegt op het klassieke en hedendaagse kamermuziek repertoire. Met pianiste Saskia Lankhoorn won zij als liedduo in 2007 o.a. de pers- en de publieksprijs van het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Zij maakt in duoverband liedprogramma’s met onder andere pianiste Shuann Chai en gitarist Jonas Skielboe.