MirAnDa Trio

Deel dit bericht:

Het MirAnDa Trio

Mirjam Rietberg – harp

Anna Azernikova – sopraan

Dasha Beltiukova – dwarsfluit

Het MirAnDa Trio met de bijzondere bezetting van harp (Mirjam Rietberg), zang (Anna Azernikova) en fluit (Dasha Beltiukova) brengt even zo bijzondere muziek in een zeer gevarieerd en interessant programma.

Het steeds groeiend repertoire van dit ensemble bestaat naast arrangementen van bekend en vaker uitgevoerd werk ook uit door de musiciennes ontdekte composities en speciaal voor het trio geschreven stukken. Het repertoire varieert van barok tot hedendaags en bevat niet alleen werken voor trio, maar ook voor harp met alleen fluit of stem, voor fluit met stem of voor één van de musiciennes solo.

De muzikale wegen van Mirjam, Anna en Dasha kruisten elkaar op het Amsterdams Conservatorium.

Het drietal maakte zijn televisiedebuut in het programma Vrije Geluiden van de VPRO en was meermaals te beluisteren op de radio, bijvoorbeeld vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw, in het gelijknamige radioprogramma van de Avro.

Sinds hun eerste concert in 2004, in de Engelse kerk te Amsterdam, heeft het MirAnDa Trio diverse concerten gegeven op de belangrijke kamermuziekpodia van Nederland zoals in het Concertgebouw van Amsterdam of in Vredenburg te Utrecht, maar ook daarbuiten o.a. in Luxemburg, België en Italië. Drie musiciennes traden meerdere keren op in Moskou, o.m. in het prestigieuse Moscow International Performing Arts Center (Dom moesyki), en in Minsk waar hun concert werd uitgezonden op de nationale televisie en radio. Het MirAnDa Trio is regelmatig te gast op muziekfestivals zoals recentelijk op twee festivals in Frankrijk, waar hun optredens jubelend werden gerecenseerd, La Semaine des Spectacles: “Ze zijn geniaal, origineel, soms ongelooflijk modern dan weer klassiek”.