Mirjam Rietberg – harp

Deel dit bericht:

Mirjam Rietberg begon op zevenjarige leeftijd met harp spelen. Sinds 1996 studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg, behaalde in 2002 haar 1e fase diploma en in juni 2004 haar Mastersdiploma, waarin zij zich specialiseerde in Nederlandse muziek voor harp in verschillende bezettingen.In 2005/2006 heeft Mirjam met behulp van het Prins Bernard Cultuurfonds een half jaar gestudeerd bij Jana Bouskova aan de Academy of Performing Arts in Praag.In 2007 heeft zij gestudeerd bij de beroemde Jazz harpisten Park Stickney en Rosetty aan het conservatorium van Rotterdam.

Mirjam volgde masterclasses bij Susanna Mildonian (Italië), David Watkins (Engeland), Marielle Nordman (Frankrijk), Maria Graf (Duitsland).

Zij heeft met succes deelgenomen aan een aantal concoursen, prijzen won zij op het Nederlands concours voor jong muziektalent en op het internationaal harpconcours in Hongarije. Afgelopen jaar was zij te gast op het Internationaal Harpfestival in Rio de Janeiro.

Zij richt zich vooral op kamermuziek (meer informatie hierover op de pagina ensembles):

Het Bardac Harp Trio, sinds 1999. Een ensemble bestaande uit fluit (Magda vd Kooi), altviool (Manuel Visser) en harp. Zij richten zich naast klassieke werken op modern repertoire; enkele componisten hebben voor het Bardac Harp Trio nieuwe werken geschreven.

Het MirAnDa Trio, sinds 2004. Een ensemble met sopraan (Anna Azernikova), fluit (Dasha Beltiukova) en harp. Zij spelen naast bekendere Franse en Russische composities ook onbekende werken uit Nederland, Wit-Rusland en Argentinie en laten werken arrangeren voor hun bezetting. In 2008 kwam hun debuut cd “Theatre” uit. Zij zijn regelmatig te gast op muziekfestival in de Benelux, Frankrijk, Wit-Rusland en Rusland.

Merain, sinds 2010. Met Mieke Manschot (mezzosporaan) en Katya Woloshyn (viool/altviool) klassieke en traditionele muziek uit Schotland, Wales, Engeland en Ierland. In 2012 komt hun keltische kerst CD uit.

Sinds 2007 bespeelt Mirjam de bijzondere kruissnarige chromatische harp, zeer geschikt voor oude en moderne muziek. (Lees meer over de chromatische harp)

Mirjam geeft regelmatig concerten met haar verschillende harpen: de concertharp, de keltische harp, de chromatische harp en de kleine troubadourharp.

Mirjam is als harpdocent verbonden aan Centrum voor Kunsteducatie Triade in Den Helder en geeft privé harples in Amsterdam, Amstelveen en Landsmeer.