Nadezda Filippova – piano

Deel dit bericht:

Nadezda Filippova (1989) is een in Rusland geboren pianiste. Haar toewijding en talent voor de piano brachten haar al op negenjarige leeftijd in Europa voor haar eerste concerttour en op haar tiende debuteerde ze met het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg.

Tijdens haar studie aan het conservatorium van Berlijn heeft ze in vele concertzalen in Duitsland opgetreden waaronder de Gartensaal van het Prinzregententheater (München), Nikolaizaal (Potsdam) en het Konzerthaus (grote zaal, Berlijn) waar ze het eerste pianoconcert van Tsjaikovski opvoerde. Nadezda is sinds 2016 woonachtig in Amsterdam waar ze onder andere haar tweede Master heeft afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam.

Nadezda was één van de finalisten van Dutch Classical Talent 2017-2018 en gaf in het najaar 2017 een concerttour door Nederland in diverse concertzalen zoals in Concertgebouw, Amsterdam en in Tivoli Vredenburg, Utrecht. Nadezda reist graag, leert graag van andere culturen en is verzot op verschillende vormen van kunst.

In 2017 heeft Nadezda haar soloalbum “Illimité” (grenzeloos) met werken van Claude Debussy uitgebracht.