Noriko Amano

Deel dit bericht:

Geboren in Tokio. Studeerde piano aan het Toho Musical College. Direct na haar afstuderen overgestapt naar Keio University om muziekgeschiedenis en musicologie te studeren. Is daar afgestudeerd in 1988.

In 1990 is zij naar Nederland gekomen om klavecimbel te studeren aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag en het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Diploma uitvoerend musicus behaald in 1996.

In Europa en Japan heeft ze in ensembles en solo gespeeld en ze heeft verschillende CD-opnames gemaakt. Ze kreeg zeer lovende kritieken in Nederlandse, Duitse en Japanse kranten en muziektijdschriften. Een criticus schreef dat hij nooit eerder zulk musicaal klavecimbelspel had gehoord.

Naast Duits en Italiaans barok repertoire heeft ze zich gespecialiseerd in Franse 17e eeuwse muziek. Met La Compagnie Baroque speelde ze een programma geheel gewijd aan het werk van Elisabeth Jacquet de la Guerre, vrouwelijk componist aan het hof van Lodewijk de 14e. Ze heeft een live uitgezonden optreden gegeven in het Concertgebouw in Amsterdam, waar ze zeer positieve reacties op heeft gekregen.