Orestis Dimitriadis – piano

Deel dit bericht:

Orestis begon met zijn muziek opleiding in Tessaloniki bij Marili Lamprianidou en de bekende pianiste Domna Eunouhidou. Hij behaalde in Thessaloniki zijn Conservatorium diploma met grote onderscheiding. (2010)

Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatorium van Utrecht bij de pianist Martyn van den Hoek, waar hij zijn Bachelor diploma met Honours behaalde. Hij soleerde met de Internationale Donau Philharmonie in Oostenrijk, waar hij het pianoconcert van Mozart in C majeur, KV 467 speelde. In augustus 2015 werd Orestis geselecteerd voor de Masterclass van Tamás Vásáry in Wenen, waar hij een solo recital in het Schloss Laudon te Wenen mocht geven.

Orestis kreeg masterclasses van voorname kunstenaars en docenten als Tamás Vásáry, Hamish Milne, Fumiko Eguchi, Martino Tirimo, Stephanos Thomopoulos, Rita Wagner, David Kuyken, Guigla Katsarava, Brandt Fredriksen en meer. Hij nam deel aan het Festival ‘Schubert aan de Waal’ in Zaltbommel, waar hij een recital gaf met de ‘Drei Klavierstücke’ van Schubert. Ook gaf hij verscheidene concerten in Oostenrijk tijdens het festival ‘Musik Zentral, Bad Aussee’.

Orestis woont momenteel in Utrecht en geeft solo recitals en kamermuziek concerten in Nederland en in het buitenland. Hij vormt een duo samen met de Finse saxofoniste Nanna Ikonen. Zij spelen klassieke, maar vooral hedendaagse werken. Ook speelt Orestis een klassiek repertoire met de Nederlandse celliste Judith Groen.