Peter Lusse – acteur

Deel dit bericht:

Peter Lusse speelde onder andere in toneelstukken als Het Zakkendiner en The Odd Couple en in musicals als Chicago, waarin hij de rol van Amos vervulde, en Thomas de Stoomlocomotief, waarin hij de Dikke Controleur speelde.

Op televisie was Peter onder meer te zien in Nieuwe Buren, Mag het ietsje meer zijn, Lekker lang Lusse (eigen teksten), Schiet mij maar lek (eigen teksten) en Vrienden voor het Leven. In 2009 was hij een van de vijf zangers bij de eerste editie van de Masterclass Mattheus Passion.

Verder schrijft, bewerkt en vertaalt Peter. Op zijn boekenplank liggen liedteksten, sketches, conférences, afleveringen van tv-series en nu dus ook de verhaallijn van Le Nozze per due.

Als zanger vormt samen met Annelieke Bouwers en Frans van Tuijl het Trio Particolare, dat door het hele land huiskamerconcerten geeft; klassiek met een knipoog. Peter studeert klassieke zang bij Frans Fiselier. Vandaar dus.

 

Geelvinck Fortepiano Festival 2015:

18 oktober 2015:

Sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fuselier brengen samen met acteur Peter Lusse en pianist Roele Kok, de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal….. de Nozze per Due.