Quirine Scheffens – viool

Deel dit bericht:

Quirine Scheffers studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar docenten waren achtereenvolgens Theodora Geraets en Peter Brunt. Zij behaalde het master-diploma met onderscheiding. Quirine vervolgde haar studie bij Krzysztof Węgrzyn in Hannover en Charles-André Linale in Utrecht.

Zij nam deel aan masterclasses van onder anderen Zakhar Bron, Herman Krebbers, Maurizio Fuks en Thomas Brandis. In kamermuziekverband werd Quirine gecoacht door leden van het Amadeus, het Borodin en het Juilliard strijkkwartet. Ze werkte samen met componisten György Kurtag en Sofia Goebaidoelina.

Als eerste violiste van het Rubens Kwartet won ze vele internationale concoursen waaronder ‘Prague Spring’ en ‘Franz Schubert and Modern Music’ te Graz. Het kwartet ontving tevens de Kersjes van de Groenekan Prijs en de Philip Morris Finest Selection. Quirine Scheffers trad op in onder andere het Concertgebouw Amsterdam, De Tonhalle Zürich en vele andere locaties in Europa. Haar vaste kamermuziekpartners zijn Izhar Elias, Gwyneth Wentink en Lars Wouters van den Oudenweijer.

Quirine is regelmatig te gast bij het Orlando Festival, Gergiev Festival, Festival du Lubéron, Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern Festival, in samenwerking met musici als Liza Ferschtman, Shmuel Ashkenazy, Karl Leister en het Borodin Quartet. Naast haar concertpraktijk legt Quirine zich toe op het begeleiden van jong talent. Als jurylid coacht ze regelmatig laureaten van het Prinses Christina Concours.

Sinds 2008 is Quirine tweede concertmeester van de Radio Kamer Filharmonie. Zij bespeelt een Gagliano viool (Napels, 1830), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Quirine Scheffens treedt op in de Geelvinck Salon op zondag 24 juni 2012 , samen met Lauretta Bloomer op Erard