Red Rose Four

Deel dit bericht:

Red Rose Four is een gedreven en talentvol blokfluitkwartet dat bestaat uit Nynke Algra, Nienke van der Meulen, Kim Stockx en Ester van der Veen. Sinds de oprichting vijf jaar geleden heeft het ensemble al veel hoogtepunten meegemaakt. In de zomer van 2008 won Red Rose Four, samen met sopraan Kitty de Geus, een prijs op de International Young Artist’s Presentation – Early Music 2008 te Antwerpen. Het ensemble werd geroemd om de harmonieuze presentatie, het goede samenspel en de prachtige ensembleklank.

Red Rose Four speelde met succes op de Internationale Muziekzomer Gelderland 2008, waar het ensemble concerten gaf met blokfluitist Erik Bosgraaf. In 2009/2010 kwamen daar o.a. het Reincken Festival, de Fringe van het Festival Oude Muziek in Utrecht, de Bergkerkconcerten in Deventer, Musica Antica in Voorschoten en het Wunderkammer Festival in Triëst, Italië bij.

Tijdens concerten wil Red Rose Four emoties en verhalen vertolken waarin de luisteraar zich goed kan herkennen, ook ondersteunt het ensemble deze met mondelinge toelichtingen en verhalen. Regelmatig worden zangers, musici en vertellers uitgenodigd om interessante en originele programma’s te creëren. Voorbeelden hiervan zijn programma’s met zang of met woordkunstenaar, zang en harp rondom het schilderij “Het Concert in het Ei”. Per 2011 is countertenor Kaspar Kröner aan het ensemble verbonden.

De leden van Red Rose Four volgden diverse internationale masterclasses en cursussen, studeerden aan verschillende conservatoria bij o.a. Daniël Brüggen (Amsterdam Loeki Stardust Quartet), Marjolijn van Roon en Heiko ter Schegget. Als ensemble is Red Rose Four gecoached door o.a. leden van Brisk Recorder Quartet Amsterdam en Flanders Recorder Quartet.