Reza Ranjazmay – tenor

Deel dit bericht:

Reza is geboren op 17 april 1973 in Tabriz, in Noord-West Iran en sinds 2000 in Nederland.
Hij stamt uit een familie waarin de poëzie een belangrijke rol speelt.
Hij studeerde aanvankelijk wiskunde aan de Universiteit van Tabriz in Iran en werd er leraar voor het middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft hij nadrukkelijk belangstelling voor literatuur, filosofie, theater en muziek.

Reza Ranjazmay is van nature begenadigd met een volle zangstem, een spinto-tenor.
Klassieke scholing van zijn stem ondergaat Reza vanaf 2002 aan het Conservatorium in Zwolle. In 2006 is hij geslaagd voor de eerste fase. Onlangs studeerde Reza af voor de tweede fase. Hij richt zich nu op een zangcarriere in de opera. Behalve zanger is Reza Ranjazmay ook ney-speler. Deze houten fluit speelt een belangrijke rol in veel traditionele oosterse muziek.
Reza is lid van en begeleidt het Groot Nederlands Mannenkoor de laatste jaren op concertreizen en concerten. Parijs, Gent, Trier, Praag, Melk en Wenen zijn de locaties waar hij samen met het koor gezongen heeft of solo heeft gezongen. Ook op de nieuwe CD van het GNMK, “Voorbij de horizon”, is Reza te horen.

 

Geelvinck Salon:

Zondag 27 maart 2015 treedt Reza Ranjazmay op met Ensemble Shandiz in een Paasprogramma met Perzische muziek, poëzie en liederen.