Roderigo Robles de Medina – piano

Deel dit bericht:

Roderigo Robles de Medina heeft op een aantal grote podia gespeeld, zoals het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Glinkazaal van de St. Petersburg Filharmonie, en Weill Recital Hall in Carnegie Hall, New York. Behalve in Nederland, gaf hij ook concerten in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italië, Panama, Argentinië, Brazilië, Uruguay en Suriname.

Hij studeerde bij Sergei Markarov, Jan Wijn, Sulamita Aronovsky en Mila Baslavskaja, en nam deel aan masterclasses van Bella Davidovich, Hans Leygraf, Joaquin Soriano, György Sebök,, and Eugene Indjic.

Roderigo won prijzen op het Eduard Flipse Concours in Rotterdam (1987), International Concours “Cittá di Senigallia” (1988) in Italy,en het Concours van de École Normale de Musique Parijs in samenwerking met de Alliance Française (1999).

Hij nam deel aan het 15e Chopinfestival in Parijs, dat werd uitgezonden op het Franse kanaal TV5.

In maart 2011 en 2012 gaf Roderigo pianomasterclasses aan het Internationaal Kamermuziekfestival “Sembrando Talentos Uruguay” in Montevideo, en in juni 2012 in het Internationaal Kamermuziekfestival “Alfredo de Saint Malo” in Panama City waar hij ook een uitvoering gaf van Beethoven’s vierde pianoconcert.

In 2014 gaf hij een serie masterclasses aan vijf universiteiten in Brazilië, en in 2015 een cursus aan de universiteit van Montevideo, Uruguay.

 

Roderigo Robles de Medina treedt veelvuldig op als solist en als duopartner/begeleider, en is werkzaam als correpetitor aan Codarts Rotterdam.

 

Geelvinck Salon:

In de Geelvinck Salon van 28 februari 2016 treedt Roderigo Robles de medina op met sopraan Ruzanna Nahapetyan in een Lieder programma ‘Liefde kent geen Vaderland’.