Rosanne van Sandwijk – mezzosopraan

Deel dit bericht:

Een grote wens van mezzosopraan Rosanne van Sandwijk was het programmeren van een onalledaagse uitvoering van Schuberts ‘Winterreise’, origineel geschreven voor tenor en piano. Een eenzame Expeditie door een jonge man, geschreven rond 1828 aan de hand van 24 gedichten van de romantische Duitse dichter Wilhelm Müller. Een adembenemende omschrijving van een barre tocht, met de dood tot gevolg.

Rosanne dook in de historie van deze wereldberoemde liedcyclus en wil terug naar de kern. In de rijk gedecoreerde Blauwe Kamer van Museum Geelvinck hoort u een ‘Winterreise’, begeleid op een authentieke Böhm fortepiano.

Grachtenfestival Amsterdam reikt sinds 2007 de GrachtenfestivalPrijs uit en inmiddels is er een imposante lijst ontstaan van jonge musici die veelvuldig te vinden zijn op de (inter)nationale concertpodia. Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk won vorig jaar de felbegeerde prijs en is daarmee Artist in Residence van de 18e editie van Grachtenfestival Amserdam.

Juryvoorzitter Biëlla Lutmer “Rosanne stond boven de materie, dichtbij zichzelf en heeft een gigantische ontwikkeling doorgemaakt het afgelopen jaar.”

Met maar liefst vier zelf samengestelde concerten laat onze ‘Rosanne in Residence’ horen waarom zij de GrachtenfestivalPrijs 2014 won: door fantastisch te zingen en avontuurlijke repertoirekeuze.

 

Grachtenfestival 2015:

op 18 augustus 2015 voert Rosanne van Sandwijk Schubert’s Winterreise uit in de Blauwe Kamer van Museum Geelvinck