Sax-Piano Duo: Miriam Dirr & Carol Ruiz

Deel dit bericht:

Sax-Piano – Ensemble Biografie

Miriam Dirr (saxofoon) en Carol Ruiz Gandia (Piano) leren elkaar in 2009 kennen op de ‘Hogeschool voor de Kunsten’ in Utrecht. Kort hierna vormen zij het duo ‘Sax- piano” met het idee de mogelijkheden te verkennen om muziek van alle tijden voor saxofoon en piano in de vorm van concerten uit te voeren.

Sax-piano werkt met persoonlijke arrangementen voor saxofoon en piano, van klassieke muziek stukken van alle stijlen tot tango muziek van componisten als Astor Piazzolla. Saxofoon is een veelzijdig instrument met een prachtige klank. Het is geschikt voor allerlei stijlen muziek: jazz, pop, maar ook klassiek. Dit aanstaande salonconcert wordt een middag vol temperament, passie en sensuele ritmes waar piano en saxofoon elkaar vinden . Een bijzonder programma met werken van Ravel, Milhaud, Francaix, de Falla tot “Tango Nuevo” van grootmeester Astor Piazzolla zal voorbij komen.

Meer informaties: www.sax-piano.com

 

Carol Ruiz Gandia, pianiste en docente

Carol is geboren in Barcelona (Spanje). Op 9-jarige leeftijd begon zij haar studie aan het Conservatorium van Badalona (Barcelona). Later kreeg zij les van Nati Cubells en heeft zij haar Bachelor in Performance Kamermuziek en Notatie afgesloten met de hoogste kwalificatie.

Na het behalen van haar diploma kreeg ze les van Maria Fernanada Nuñez, één van de belangrijkste Argentijnse klavierspelende pianiste. Door Maria Fernanda Nuñez heeft Carol Alan Weiss leren kennen en besloot ze te studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht

(HKU). Carol Ruiz behaalde de hoogste punten bij haar Bachelor of Music en onlangs heeft zij ook haar Master of Music diploma behaald.
Carol Ruiz Gandia speelt vaak solo en kamermuziek optredens in Spanje en Nederland. Ook is zij corepetitor van de Opera Gezelschap “Opera Viva” in Woerden en andere projecten in samenwerking met Stichting Voiceactually en Stichting Groene Hart. Ook in 2014 heeft ze meegedaan aan een

CD opnamen van de Chopin Nocturnes project door Radio 4 en Excellent Recordings. In 2017 komt haar eerste solo CD uit.

meer informatie: http://www.myspace.com/carolruizpiano

 

Miriam Dirr, saxofoon

Miriam begint haar muziek carrière wanneer zij 9 jaar is. In 2009 studeert zij Cum Laude af aan de Universität der Künste in Berlijn met Johannes Ernst. In Nederland had zij les van Johan van der Linden.

Miriam speelt in Duitsland en in Nederland maar ook
in verschillende andere landen in Europa zoals
Zwitserland, Oostenrijk, Cyprus, Italien, Frankrijk enz.
Zij is mede- oprichter van het ‘SequenSax Quartett’ en
het ‘European Saxophone Ensemble’. Het ‘ESE’ is een
ensemble met 12 professionele saxofonisten uit 12 verschillende landen. Het ensemble heeft de titel Cultural Ambassador van de EU. De eerste CD ‘Reed Action’ is uitgebracht in 2008. Deze CD was opgenomen in Studio Toots in Brussel met samenwerking van het Belgian National Radio Station “Klara“. Na de CD release heeft het ensemble een tour gemaakt door België, Estland, Frankrijk, Letland, Litouwen, Polen en Roemenie.

Zij werkt voornamelijk als solist maar is ook ervaren in orkestwerk en in kamermuziek. Door de jaren heen heeft Miriam deelgenomen aan verschillende cd opnames, festivals en televisie producties.

Meer informaties: http://www.myspace.com/miriamdirr

 

Geelvinck Salon in het Cromhouthuis:

op 20 november 2016 treedt het Sax-Piano Duo op in het Cromhouthuis