Shandiz

Deel dit bericht:

Shandiz is ruim tien jaar geleden opgericht en bestaat uit Mehrnaz Salehi (zang), Imre Keblusek (cello) en Hamid Tabatabaei (piano, composities en arrangementen). Salehi en Tabatabaei zijn van Iraanse afkomst. Voor sommige programma’s wordt een violist aan de bezetting toegevoegd.

Het gezelschap maakt muziek die haar wortels in de Iraanse cultuur heeft maar door Tabatabaei voor westerse instrumenten en stem is bewerkt. Tabatabaei heeft Iraanse volksliedjes en populaire liederen uit de eerste helft van de vorige eeuw gearrangeerd maar hij maakt ook eigen composities. Zo heeft hij onder meer gedichten van de Iraanse dichters Forough Farrokhzad en M. Sereshk op muziek gezet.

Alle liederen van het Shandiz Ensemble worden in het Perzisch gezongen.

Het gezelschap treedt veel op in Nederland – in theaters, schouwburgen, kerken, musea, universiteiten en galeries – maar heeft ook opgetreden in België, Duitsland en Denemarken. Ook heeft Shandiz Ensemble vier cd’s opgenomen. Zij hebben diverse radio-optredens en een televisieoptreden op hun naam staan. De waardering van het publiek moge blijken uit de volgende typering die iemand na afloop van een concert gaf: “Het is poëtische en betoverende muziek waarin liefde, verlangen en afscheid nemen weerklinken.”

 

Geelvinck Salon: 

  • Op 24 september 2017 is Shandiz terug in de Geelvinck Salon, nu in het Cromhouthuis
  • Shandiz treedt op in de Geelvinck Salon op 13 april 2014 met de programma’s ‘A Woman Alone’ en ‘Echo’ .
  • Op 14 september 2014 brengt Shandiz het programma ‘Songs of Love and Sorrow’ ten gehore.