Sweelinck Barokorkest

Deel dit bericht:

Het Sweelinck Barokorkest is het orkest van de afdeling oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Het orkest is opgericht door Lucy van Dael en Alfredo Bernardini, maar wordt ook geleid door de andere docenten van de afdeling oude muziek.

Het Sweelinck Barokorkest studeert ieder jaar een aantal programma’s in onder leiding van de internationaal bekende docenten van de oude-muziekafdeling, zoals Alfredo Bernardini, Jed Wentz, Teunis van der Zwart en Menno van Delft, waarna concerten in binnen- en buitenland worden gegeven.

In de afgelopen jaren speelde het Sweelinck Barokorkest werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Claudio Monteverdi, Joseph Haydn, Arcangelo Corelli, Tomaso Albinoni en Francesco Geminiani. In januari 2014 gaf het orkest een spraakmakend concert met Franse barokmuziek onder leiding van Sigiswald Kuijken. In februari 2016 verleende het SBO zijn medewerking aan een concertreeks met Il Fondamento en de conservatoria van Brussel en Gent, waarin uitvoeringen van nieuw werk voor barokorkest. In oktober 2017 reisde het orkest af naar het Duitse Stralsund voor een werkweek met meerkorig vroegbarok repertoire in de befaamde Marienkirche met haar muziekbalkons.