Tango Aliado

Deel dit bericht:

Tango Aliado

Wervelende tango’s van Astor Piazzolla en ingetogen milonga’s van oude meesters zoals Carlos Gardel, Anibal Troilo en Pedro Laurenz. Tango Aliado, een uniek, professioneel kwartet samengebracht door hun grote liefde voor tangomuziek, zal de pareltjes uit hun concertrepertoire uitvoeren.

Geïnspireerd door jazz en componisten als Bach, Bartók, Ravel, Debussy en Stravinsky, heeft Astor Piazzolla de Argentijnse tango in de jaren vijftig een nieuw muzikaal jasje gegeven. De nieuwe muziek met de tegendraadse ritmiek, hamerende staccato’s en tempowisselingen strookte niet met de gepolijste en commercieel aantrekkelijke traditionele tango, zoals die in Argentinië in de mode was.

De leden van Tango Aliado – ‘aliado’ betekent in het Spaans ‘verbonden’ – zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van Piazzolla en andere tango grootmeesters, zoals Carlos Gardel, Anibal Troilo en Horacio Salga. Tango Aliado zal verschillende zelfgeschreven arrangementen van deze adembenemende composities ten gehore brengen.

De bezetting van Tango Aliado bestaat uit Francoise van Varsseveld viool, Mariken Zandvliet piano, Lucas Stam cello en Gert Wantenaar bandoneon.

Via de website http://www.tango-aliado.com/index.php/nl/ kunnen er fragmenten van hun nieuwste cd ‘Un Abrazo’ beluisterd worden.

 

Geelvinck Salon:

op zondag 13 september 2015 treedt Tango Aliado op in de Geelvinck Salon