Thijn Vermeulen – piano

Deel dit bericht:

Thijn Vermeulenis een veel gevraagd pianist van zangers, instrumentalisten en ensembles. Daarnaast geniet hij van het optreden als solo pianist. Hij heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht bij Katia Veekmans in de Bachelor (2010) en bij Henry Kelder in de Master of Music (2013). Bij speciale uitzondering heeft hij in een Master van drie jaar zowel specialisaties kamermuziek/ensemble als begeleider- en correptitorschap gedaan.

Momenteel is Thijn werkzaam als repetitor en pianist op projectbasis voor het Utrechts Conservatorium, voor Opera Noord-Holland Noord, B.O.O.M! Bold Opera On the Move, Zangstudio Haarlem en voor de International Belcanto Academy. Daarnaast is hij vaak actief als pianist en repetitor voor allerlei operagezelschappen, koren en musici.

Enkele van Thijn zijn ensembles zijn, onder andere, het duo Bouwers Vermeulen met alt Nicky Bouwers, met wie hij de cd “To Live, To Love” heeft uitgebracht met liedrepertoire van Brahms, Fauré, Glinka en Elgar en het duo Jørgensen Vermeulen met de internationaal bekende Thereminist Thorwald Jørgensen. Zij hebben onder meer concerten gegeven op het Festival Classique, Radio 4, in de Hermitage en op het NODE Festival in Lausanne. Met saxofoniste Rusne Mikiskaité heeft Thijn daarnaast concerten in Litouwen gegeven en hij is pianist geweest van Ensemble VI, een blaaskwintet met piano, en Trio Art.