Tini Mathot – klavecimbel / fortepiano / orgel

Deel dit bericht:

Tini Mathot is geboren in Amsterdam. Ze studeerde piano en klavecimbel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

 

Ze werkt als musicus en opnameleidster nauw samen met haar echtgenoot en vroegere docent Ton Koopman. Gezamenlijk treden ze op en brengen ze talrijke bekende én onbekende werken ten gehore. Samen waren Tini Mathot en Ton Koopman met kamermuziekprojecten en concerten te gast in de beroemdste concertzalen van Europa, de Verenigde Staten en Japan; nog steeds is ze met Ton Koopman frequent op de bekende podia in binnen- en buitenland te horen.

 

Tini Mathot en Reine-Marie Verhagen vormen het Corelli Ensemble. Ze ontving voor de opname van Haydn trio’s uitgebracht door Erato, in Frankrijk een Diapason d’Or.

 

Als producer voor het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir van Ton Koopman, maar ook voor andere gerenommeerde ensembles, heeft Tini Mathot vele cd’s geproduceerd voor o.a. Erato, Teldec, Sony, Philips en Antoine Marchand.

 

Op fortepiano begeleidt zij zeer frequent zangers als Klaus Mertens en Bettina Pahn. Met Klaus Mertens nam ze in de afgelopen jaren twee Schubert cd’s op, waaronder der Winterreise. Reine-Marie Verhagen (blokfluit) begeleidde ze op orgel en klavceimbel 6 triosonates van Bach. Bovendien nam ze een solo cd op pianoforte op met werken van C.Ph.E. Bach. Met Bettina Pahn nam ze liederen uit de tweede Berllijnse school op.

Dit jaar (2016_ zal met Bettina Pahn een cd met liederen en pianostukken van C.Ph.E. Bach verschijnen.

Tini Mathot bezit een originele fortepiano van Stein

Naast bovengenoemde activiteiten was Tini Mathot tot 2013 docente klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.